Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Συμβουλές αυτογνωσίας - Πως να απαλλαγείτε από τους φόβους σας!


Θα προσπαθήσουμε να σας καθοδηγήσουμε να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας , να τον ελέγξετε, να τον ξεπεράσετε και να μετουσιώσετε – μετατρέψετε και να απαλλαγείτε από  τους φόβους σας !
Θα σας βοηθήσουμε ,μέσα από μια ιστορία , να ελέγχετε καλύτερα τους φόβους σας. Κατ’ αρχάς , θα πρέπει να σας πούμε πως οι φόβοι σας γεννιούνται και δημιουργούνται από τον νου – την σκέψη , αυτές ονομάζονται πρωτογενείς φόβοι. Ας υποθέσουμε πως ο νους σας διαιρείται σε δυο μέρη , το ένα δημιουργεί όλα αυτά που είναι φως , θετικότητα , εμπιστοσύνη και το άλλο μέρος δημιουργεί όλα αυτά που είναι ανησυχίες κάθε τύπου , κάθε απροσδιόριστο φόβο.
Κάθε ένα από τα δύο μέρη του εγκεφάλου , και πιο ακριβέστερα το νοητικό , θέλει να υπερισχύει του άλλου. Ο σκοπός αυτής της ενσάρκωσης , ο σκοπός της εργασίας που αρχίσατε και που συνεχίζετε να εκτελείται , είναι να φωτίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το μέρος εκείνο που δημιουργεί τις φοβίες και θα θέλαμε να τις ονομάσουμε καταστροφικές και πρωτόγονες.
Φοβίες που δρουν ως επί το πλείστον  στο σώμα και που εκκρίνουν ορμόνες που παραλύουν πλήρως και που μπορούν να φθάσουν στην καταστροφή του σώματος.
Ένα μέρος από αυτές τις ορμόνες που οι άνθρωποι ανακάλυψαν είναι η λεγόμενη αδρεναλίνη. Οι αδικαιολόγητες φοβίες δημιουργούνται από αυτές τις ορμόνες.

Θα σας διηγηθούμε μια ιστορία μιας κοπέλας που ζούσε σε μια μικρή πόλη.
Αυτό η κοπέλα  είχε τα πάντα για να είναι ευτυχισμένη , μεταξύ των οποίων μια υπέροχη οικογένεια που την καταλάβαινε και την βοηθούσε. Ήταν πολύ έξυπνη μα πολύ ευαίσθητη και γεμάτη από φοβίες . Η ζωή της ήταν γεμάτη από φοβίες που η ίδια δημιουργούσε και που δεν μπορούσε να ξεπεράσει , πράγμα το οποίον την εμπόδιζε να ζήσει την ζωή της.
Σε αυτή την πόλη ζούσε ένας σοφός – άγιος άνθρωπος , όπως τον επικαλούταν οι κάτοικοι της πόλης.
Οι γονείς της κοπέλας  , απελπισμένοι που δεν μπορούσαν να ηρεμίσουν το παιδί τους , της είπαν :
«Πήγαινε να επισκεφτείς τον άγιο άνθρωπο , τον σοφό , εκείνος θα βρει την λύση , να σε βοηθήσει , είμαστε σίγουροι για αυτό!»
Η κοπέλα   δεν ήθελε να πάει γιατί φοβόταν ακόμη , φοβόταν πως δεν θα κατάφερνε να εκφρασθεί , φοβόταν πως θα έλεγε ανοησίες. Εντούτοις οι γονείς της που την  αγαπούσαν πάρα πολύ καταφέρνουν να της δώσουν κουράγιο και της λένε  :
«Ο άγιος άνθρωπος δεν θα σε κατακρίνει και θα σε δεχτεί έτσι όπως είσαι και για αυτό που είσαι , θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τους φόβους σου.»
Η κοπέλα πηγαίνει στο σπίτι αυτού του άγιου και σοφού ανθρώπου , που ζούσε λίγο πιο έξω από την μικρή πόλη.
Μπαίνει σε ένα φωτεινό σπίτι , λευκό και βλέπει , καθισμένο μπροστά από ένα τραπέζι , ένα άνθρωπο μιας κάποιας ηλικίας , που Ακτινοβολούσε και ήταν γεμάτος Αγάπη. Της λέει εκείνος :
«Έλα να καθίσεις κοντά μου!»
Η κοπέλα δειλά – δειλά και ακόμη παγωμένη από τις φοβίες της , κάθεται κοντά στον άγιο – σοφό άνθρωπο. Αρχίζει να έχει εμπιστοσύνη και αισθάνεται ασφάλεια. Οι φόβοι της ξαφνικά εξαφανίζονται ως εκ θαύματος , σαν να τους είχε αφήσει έξω από την πόρτα. Αισθάνεται τελείως ελεύθερη , ξαλαφρωμένη, ευτυχισμένη και γαλήνια.
Λέει , τότε , στον άγιο – σοφό άνθρωπο :
«Είναι υπέροχο , δεν έχω ξαναζήσει ποτέ αυτή την πληρότητα μέσα μου! Πως συνέβη αυτό ; Θα ήθελα να ζω πάντοτε αυτή την κατάσταση πληρότητας! Σας παρακαλώ , άγιε άνθρωπε , βοηθήστε με ! Πως μπορώ να απελευθερωθώ πλήρως από όλα αυτά τα βάρη , από όλους αυτούς τους φόβους , από όλα αυτά τα εμπόδια 
 ;»
Τότε ο άγιος άνθρωπος της απαντά :

«Κοπέλα  μου , κατάλαβε πως εσύ δημιουργείς όλους τους φόβους σου που σε καταβάλλουν . Είναι σκεπτομορφές  που έχουν μια πραγματικότητα .Από πιο μικρή ηλικία δημιούργησες  , όλους αυτούς τους φόβους που σε συνοδεύουν! Βρίσκονται τόσο πολύ κοντά σου που τους τρέφεις . Θέλουν να τους αναγνωρίζεις , από την αρνητική πλευρά βέβαια. Επιθυμούν να είναι πάντοτε ενεργοί! Επομένως θα παίξουμε ένα παιχνίδι και οι δύο μαζί. Εσύ θα αρχίσεις να προσκαλείς όλους τους φόβους σου πάνω σε αυτό το τραπέζι , θα πιάσεις διάλογο με κάθε ένα από αυτούς , θα τους σερβίρεις ένα γεύμα , θα τους ζητάς γιατί σε καταπιέζουν , γιατί σε βασανίζουν , γιατί σε εμποδίζουν να είσαι ευτυχισμένη! Στην αρχή δεν θα σου απαντήσουν , θα γελάσουν μαζί σου ακόμη και με τις ερωτήσεις σου. Δεν θέλουν να πεθάνουν , εσύ τους έδωσες ζωή! Σιγά – σιγά θα καθιερωθεί ο διάλογος μεταξύ εσένα και των φόβων , και όσο περισσότερο θα τους γνωρίζεις τόσο περισσότερο θα εμβαθύνεις στο νόημα και την σημασία αυτών των φόβων και το γιατί τους δημιούργησες. Φτάνει τώρα το πρώτο μάθημα , γύρισε σπίτι σου και ξαναέλα αύριο!»Η κοπέλα φεύγει , και μόλις βγαίνει έξω από την πόρτα τότε όλοι οι φόβοι της ξανά- επιστρέφουν , της επιτίθενται και  την βασανίζουν και να που εκ νέου πέφτει στην δυστυχία. 
Παρόλα αυτά , αφού ο άγιος άνθρωπος της είπε να ξανά-επιστρέψει την επόμενη ημέρα , αυτή λέει : αύριο θα πάει καλύτερα , εκείνος θα με βοηθήσει!Εντούτοις αισθάνεται καλύτερα και πιο ξελαφρωμένη , πιο ασφαλής , περνάει μια ωραία βραδιά και είναι ανυπόμονη να ξανά-συναντήσει τον άγιο άνθρωπο την επόμενη ημέρα. 
Η ημέρα φτάνει και με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά πάει να βρει τον άγιο άνθρωπο. Γίνεται το ίδιο θαύμα! Μόλις περνάει την πόρτα όλοι οι φόβοι της εξαφανίζονται . Τότε ρωτάει τον άγιο άνθρωπο :
«Γιατί , άγιε άνθρωπε , όλοι οι φόβοι μου εξαφανίζονται όταν περνώ την πόρτα του σπιτιού  σου;»
Ο άνθρωπος απαντά:
«Εδώ μέσα δεν υπάρχει χώρος για τους φόβους , υπάρχει χώρος μόνο για την εμπιστοσύνη , για την ειρήνη , για την Αγάπη και για την χαρά , και εάν ακόμη εσύ προσκαλέσεις τους φόβους σου στο σπίτι μου αυτοί  δεν θα σου κάνουν κανένα κακό! Θα τους παρατηρείς απλώς! Τώρα , θα ξανακαλέσεις τους φόβους σου και συνειδητά πλέον δεν θα τους φοβάσαι πια. Συζήτησε ξεχωριστά με τον καθένα από αυτούς  και κατάλαβε τι φόβο δημιουργεί ο καθένας. Τότε , θα καταλάβεις πως κανένας φόβος δεν  μπορεί πραγματικά να σε κτυπήσει εάν εσύ δεν το επιθυμείς. Πάρε κάθε ένα φόβο και παίξε μαζί του , γελοιοποίησέ τον , θα προσβληθεί τόσο πολύ που δεν θα σε αποδιοργανώσει πια, θα αναγκαστεί να φύγει , θα σε αφήσει γιατί δεν θα μπορεί πλέον να σε ξανά -σκλαβώσει , αφού εσύ δεν του επιτρέπεις να πάρει από την ζωή σου πια ότι θέλει.»
Τότε ο άγιος άνθρωπος και η κοπέλα άρχισαν να εξετάζουν κάθε ένα φόβο ξεχωριστά . Η κοπέλα συζητάει με κάθε ένα φόβο , παίζει μαζί τους , γελάει με τους φόβους της . Λέει :
«Επιτέλους ! Πως μπόρεσα να φοβάμαι τόσο πολύ για μια πραγματικότητα που δεν υπάρχει;»
Και σιγά – σιγά είπε : «Τώρα πιστεύω πως δεν θα ξανά-φοβηθώ ποτέ.»
Τότε ο άγιος άνθρωπος της λέει : «Γύρισε σπίτι σου και ξαναέλα αύριο.»
Η κοπέλα παίρνει τον δρόμο της επιστροφής  στο σπίτι της και μόλις κάνει κάποια βήματα κάποιοι φόβοι ξαναεμφανίζονται.
Λέει τότε : « Μα πως , με τον άγιο άνθρωπο έπαιξα μαζί τους! Δεν φοβόμουν πια , γιατί ξανάρθαν; Είναι λιγότεροι , αλλά γιατί ξανά-επιστρέφουν από την στιγμή που τους έδιωξα;»
Πολύ πιο ξαλαφρωμένη από ότι την πρώτη φορά , επιστρέφει στο σπίτι και κοιμάται ήρεμα και γαλήνια , πάντα με ανυπομονησία  να ξαναδεί τον άγιο άνθρωπο.

Η τρίτη ημέρα φθάνει . Κτυπά την πόρτα του άγιου ανθρώπου , μπαίνει και το βρίσκει. Την προϋπαντεί χαμογελαστός και της λέει :
«Τώρα , μπορώ να σου πω πως έγινες καλά . Μπορείς να προσκαλέσεις  τους φόβους σου στο τραπέζι τόσο συχνά όσο το επιθυμείς, μπορείς να παίξεις μαζί τους , αλλά δεν θα έχουν καμιά δύναμη επάνω σου γιατί μαζί θα φτάσουμε μέχρι την ρίζα τους , στην αιτία τους , και σαν ένα παιχνίδι , θα τους ξεριζώσουμε , θα τους φέρουμε στο φως της ημέρας , θα τους φωτίσουμε με το Θεϊκό Φως . Θα σου διδάξω το πιο σπουδαίο πράγμα , που είναι να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να αγαπήσεις και τους φόβους σου. Εάν αγαπήσεις τους φόβους σου , αυτοί θα εξαφανιστούν! Εάν φοβάσαι πάντα πως θα σε κυριεύσουν , τους δίνεις ενέργεια και δύναμη για να ζήσουν και δεν θα απελευθερωθείς ποτέ! Εάν εσύ τους αγαπήσεις , τους αναγνωρίσεις , εάν μιλάς ευχάριστα μαζί τους ενώ είναι παρόντες ακόμη και μέχρι την στιγμή που θα εξαφανιστούν μια για πάντα , δεν θα έχουν πλέον καμιά επιρροή πάνω σου!
Πρέπει να αγαπάς οτιδήποτε εκπέμπεται από σένα , τόσο την σκοτεινή σου πλευρά όσο και την Φωτεινή. Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ!
Βλέπεις , σε αυτό το σπίτι όπου κατοικώ εγώ καλλιεργώ την Αγάπη ,καταβρέχω κάθε πρωί τον κήπο μου με την Αγάπη , επομένως σε αυτόν τον κήπο της Αγάπης δεν υπάρχει μέρος παρά μόνο για λουλούδια Αγάπης , η Αγάπη με όλες τις μορφές της , και οι φόβοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα όρια! Και για αυτό όταν πρωτομπήκες σε αυτό το σπίτι οι φόβοι σου έμειναν έξω από την πόρτα. Μάθε να αγαπάς όλο αυτό που είσαι , μάθε να αγαπάς τις σκοτεινές πλευρές της ύπαρξής σου και να τις απελευθερώσεις στην Παγκόσμια Αγάπη!»
Ο άγιος άνθρωπος πρόσθεσε:
«Τώρα μπορείς να πηγαίνεις , θα ξανά-επιστρέψεις να με βρεις πολύ πιο αργά , για να δω μέχρι που έφθασες! Πήγαινε με εμπιστοσύνη αλλά κυρίως δώρισε στον εαυτό σου Αγάπη. Έμαθες να συζητάς με τους φόβους σου , έμαθες να τους αναγνωρίζεις , έμαθες να μην τους φοβάσαι πια , τώρα μάθε να τους αγαπάς , και αφού η σκιά απορροφάται πάντα από το Φως , οι φόβοι σου θα εξαφανιστούν.»
Η κοπέλα φεύγει με μεγάλη εμπιστοσύνηΒγαίνει από το σπίτι έχοντας μια μικρή ανησυχία αλλά αμέσως ηρεμεί αυτή την ανησυχία , αυτή την μικρή αμφιβολία. Αισθάνεται ξαλαφρωμένη , μετουσιωμένη , ασφαλής και να πηγάζει από μέσα της μια Αγάπη που ούτε καν ήξερε ότι είχε. Φεύγει τραγουδώντας και λέγοντας σε κάθε ένα νέο φόβο :
«Tι θέλεις ; Τι περιμένεις από μένα ; Εάν θέλεις να με ταράξεις  κάνεις μεγάλο λάθος γιατί εγώ σε Αγαπώ έτσι όπως είσαι! Επομένως εάν εσύ δέχεσαι την Αγάπη μου , γίνε φίλος μου και μετατρέψου σε κουράγιο , σε εμπιστοσύνη και σε δύναμη!»
Η κοπέλα δεν είχε πλέον την ανάγκη του δασκάλου , του άγιου ανθρώπου , είχε ξαναβρεί πλήρως την εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Κατάλαβε πως οι φόβοι όποιοι και εάν είναι , από οπουδήποτε προέρχονται δεν μπορούσαν πια να την αγγίξουν , και όλοι εκείνοι οι φόβοι δεν είχαν πλέον δύναμη πάνω της , γιατί εκείνη τους Αγαπούσε.


Εσείς μπορείτε να μετατρέψετε όλες τις σκοτεινές και αρνητικές ενέργειες που βρίσκονται μέσα σας σε Φως. 
Ίσως είναι δύσκολο να σας κάνουμε να καταλάβετε πως χρειάζεται να Αγαπήσετε αυτό που λέγεται «φόβος» αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξαλείψετε και να 
απελευθερωθείτε από αυτούς , με δύναμη και με εμπιστοσύνη.

Δεν σας ζητάμε να προσκαλέσετε όλες τις φοβίες σας στο τραπέζι , προσκαλέστε της  μια – μια κάθε φορά! Θα είναι πιο εύκολο να τις ελέγξετε γιατί στο τραπέζι σας δεν θα βρίσκετε ο άγιος άνθρωπος! Προσκαλέστε της όμως , μιλήστε μαζί τους , προσπαθήστε να τις καταλάβετε , δοκιμάστε να τις αγαπήσετε και μην φοβάστε .
 ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου