Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Όσοι κλαίνε έχουν πιο ισχυρή προσωπικότητα

Είναι άδικο για την κουλτούρα μας να τοποθετεί την λύπη σε τόσο στενά όρια. Είναι καταστροφικό, ανθυγιεινό και άδικο για την ζωή ενός ανθρώπου. Οι άνθρωποι που δεν διστάζουν να εκφράσουν την λύπη τους στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο υγιείς και πολύ πιο δυνατοί από αυτούς που την καταπιέζουν.
Σύμφωνα με νεότερες μελέτες και στοιχεία ψυχοθεραπευτών από την άλλη άκρη του Ατλαντικού όσοι κλαίνε αυθόρμητα και συχνά, συνήθως, είναι προσωπικότητες απείρως πιο ισχυρές από τους υπόλοιπους που παραμένουν σκληροί. Δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, λένε οι ειδικοί, ούτε σημάδι αυτολύπησης και ψυχολογικής κατάρρευσης. Το να κλαίμε είναι η έκφραση μιας ισχυρής προσωπικότητας, που ξέρει να αντιδρά σωστά στις αντιξοότητες και να τις μετασχηματίζει σε κάτι πραγματικά καλό.
1. Είναι αυθεντικοί
Όσοι κλαίνε έχουν καλή επαφή με τον συναισθηματικό τους κόσμο, δίνουν χώρο στην αυτοέκφρασή τους και τιμούν τον εαυτό τους.
2. Είναι πιο ανθεκτικοί
Οι άνθρωποι που κλαίνε είναι σαν τα καλάμια του μπαμπού. Λυγίζουν συχνά αλλά δεν σπάνε ποτέ, σε αντίθεση με τα ψηλά δέντρα με τους μεγάλους κορμούς τα οποία δεν λυγίζουν ποτέ αλλά όταν ο αέρας είναι πολύ δυνατός τα ξεριζώνει.
3. Είναι πιο ευτυχισμένοι 
Όσοι επιτρέπουν στον εαυτό τους να κλάψει, επιτρέπουν στα βαριά συναισθήματα να εκδηλωθούν και να βγουν, αφήνοντας χώρο για περισσότερη ευτυχία. Οι άνθρωποι που συγκρατούν τα δάκρυά τους, καταπνίγουν τα συναισθήματα αλλά αυτά παραμένουν εκεί και καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο χώρο και ενέργεια από το είναι μας.
4. Έχουν μεγαλύτερη ανοχή 
Οι άνθρωποι που σέβονται την αλήθεια τους, συνήθως σέβονται και την αλήθεια των άλλων. Είναι λιγότερο επικριτικοί και έχουν περισσότερη ενσυναίσθηση.
5. Λειτουργούν ως πρότυπο
Όσοι είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και τους γύρω τους συνήθως ενθαρρύνουν και τους άλλους να σκέφτονται, ακόμη και να νιώθουν έτσι. Ακόμα περισσότερο, τα παιδιά τους μαθαίνουν κι αυτά να αφήνουν χώρο στα συναισθήματά τους και να τα αποδέχονται όπως είναι.
Παρακάτω ακολουθούν κάποια όμορφα αποφθέγματα για τα δάκρυα…
«Δεν άναψε ποτέ πυρκαγιά στο βάθος της καρδιάς μου, που δεν μπόρεσε ένα δάκρυ να τη σβήσει». – Jean-Jacques Rousseau
«Αυτοί που δεν κλαίνε ποτέ, είναι γεμάτοι δάκρυα». – Maurice Chapelan
«Sandburg: Η ζωή είναι σαν κρεμμύδι. Ξεφλουδίζεις ένα-ένα τα στρώματα και καμιά φορά κλαις.». – Carl Sandburg
«Το κλάμα καθαρίζει τα μάτια, τους πνεύμονες, την όραση, καθαρίζει την όψη, κατευνάζει τον θυμό – γι’ αυτό να κλαίτε συχνά». – Charles Dickens
«Κλαίει όποιος μπορεί, γελά όποιος θέλει». – Κινέζικη Παροιμία
«Η θεραπεία για οτιδήποτε είναι το αλμυρό νερό: ιδρώτας, δάκρυα ή θάλασσα». – Isak Dinesen
«Είναι ένα τόσο μυστικό μέρος, η γη των δακρύων». – Antoine de Saint-Exupery
«Τα πιο πικρά δάκρυα που έπεσαν πάνω από τάφους είναι για λέξεις που δεν ειπώθηκαν και για πράξεις που έμειναν ανολοκλήρωτες»– Harriet Beecher Stowe
«Οι άνθρωποι πρέπει να ζουν και να δημιουργούν. Ζήσε μέχρι δακρύων». – Albert Camus
Πηγή Εναλλακτική δράση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου